Izbrane novogradnje

Mreža na ključ

Dozorevanje slovenskega nepremičninskega trge prinaša spremembe za investitorje, kupce in prodajalce

Dejstvo, da slovenski nepremičninski trg dozoreva, se spreminja in postaja vse zahtevnješi, prinaša neizogibne posledice za vse: za kupce predvsem pozitivne, za investitorje in prodajalce pa te spremembe pomenijo velik poslovni izziv. Potrebe trga se spreminjajo in prenekateri kazalci kažejo, da se bo to le še stopnjevalo. Pomanjkanje nepremičnin predvsem v osrednji Sloveniji se postopoma zmanjšuje in vse bližje je čas, ko prodaja nepremičnine ne bo več zgolj srečno naključje temveč bo posledica premišljenih in domišljenih ter strateško načrtovanih potez.
Na tem, visoko konkurenčnem trgu bo prostor le za tiste, ki se bodo najhitreje odzivali na potrebe kupcev. Števili slovenski investitorji se zato odločajo stroške prodaje kar se da optimizirati, zato namesto svoje prodajne službe raje projektno za prodajo najemajo nepremičninske agencije. Med slednjimi smo z razvojem novega sistemskega sodelovanja z investitorji letos zaorali ledino Mreža nepremičnin, kjer smo razvili t.i. celostni prodajni inženiring Na ključ. Gre za sistem, ki investitorju zagotavlja popoln nadzor nad delom agencije v vsakem trenutku s pomočjo računalniškega programa, hkrati pa storitev vključuje celotni outsourcing prodajne službe, ki deluje tako kot svetovalec in izvajalec prodaje novogradnje. V Mreži nepremičnin smo se z razvojem tega programa ukvarjali več let, saj smo ga nenehoma nadgrajevali in dopolnjevali. Veseli smo, da je končni rezultat odličen in da so ocene tistih investitorjev, ki so ga že spoznali, pohvalne.
Če drži, kot kažejo prenekatere napovedi, da se bodo stroški prodaje že do leta 2010 dvignili celo do 40%, je verjetnost, da bo vse več investitorjev stremelo k optimizaciji stroškov, veliko. In če ne zdaj, pa bodo tedaj takšne odločne poslovne ideje, kot smo v Mreži nepremičnin ustvarili z celostnim prodajnim inženiringom na ključ zagotovo zaživele v polnem zamahu.

Osebna Izkaznica

Katalog